Odkryj

Linki do przesyłania

Twój drugi fotograf przesyła zdjęcia do Twojego albumu, bez konta.

Udostępnij link

Twój drugi fotograf skończył i ma 300 zdjęć na laptopie. Zamiast dawać Ci kartę pamięci albo używać Twojego hasła, dostaje od Ciebie link: otwiera stronę, przeciąga zdjęcia i trafiają one prosto do Twojego albumu. Nie potrzebuje konta, nie widzi Twojej sprzedaży, a link przestaje działać po 7 dniach.

Jak to działa

Tworzysz link do albumu i wysyłasz go osobie, która będzie przesyłać zdjęcia. Otwiera stronę, przeciąga zdjęcia i trafiają one prosto do Twojego albumu, z nazwami, jakie miały na jej komputerze. Widzisz, ile zdjęć przesłano przez każdy link.

Udostępnij link do przesyłania
Co może zrobić osoba z linkiem i dla kogo jest link.
  1. Otwórz album. W Szybkie akcje naciśnij Udostępnij link do przesyłania.
  2. Wpisz, dla kogo jest. W polu Dla kogo? wpisz imię tej osoby: tak wiesz, kto co przesłał.
  3. Wybierz, co się dzieje z duplikatami. Nie przesyłać zdjęcia, zastąpić je albo zachować oba.
  4. Utwórz i udostępnij. Naciśnij Utwórz link i wyślij go za pomocą Kopiuj link albo przez WhatsApp.
Twoje linki
Każdy link z imieniem, liczbą przesłanych zdjęć i datą wygaśnięcia.

Wskazówka. Utwórz osobny link dla każdej osoby: widzisz, ile zdjęć przesłał każdy, i możesz wyłączyć jeden link bez wpływu na pozostałe.

Co widzi osoba przesyłająca

Prostą stronę z Twoim imieniem i albumem, na którą przeciąga zdjęcia albo wybiera je przyciskiem Wybierz zdjęcia. Może przesłać setki plików naraz, zdjęcia lub wideo, i widzi postęp każdego pliku.

Strona przesyłania
Strona, na którą pomocnik wrzuca swoje zdjęcia, bez konta.

Zarządzaj linkami

Każdy link działa 7 dni. W sekcji Twoje linki przedłużasz go o kolejne 7 dni, wyłączasz albo zmieniasz, co dzieje się z powtarzającymi się zdjęciami. W jednym albumie możesz mieć do 20 aktywnych linków.

Jak korzystają z tego inni fotografowie

  • Twój drugi fotograf

    Wysyłasz mu link przez WhatsApp po biegu, a on przesyła swoje zdjęcia z laptopa, kiedy Ty przesyłasz swoje.

  • Znajomy, który pomógł

    Sfotografował dekorację swoim aparatem. Nie ma konta w ZebraSnap i nie potrzebuje go: przesyła zdjęcia z przeglądarki.

  • Odległy punkt trasy

    Każda osoba w innym punkcie dostaje własny link ze swoim imieniem, a Ty widzisz, ile zdjęć przesłała każda z nich.

Częste pytania

Czy osoba, która przesyła zdjęcia, potrzebuje konta?
Nie. Otwiera link w dowolnej przeglądarce, na komputerze lub telefonie, i przesyła swoje zdjęcia.
Co może zobaczyć lub zrobić z linkiem?
Tylko przesłać zdjęcia do tego albumu. Nie widzi Twojej sprzedaży, cen ani innych albumów i nie może niczego usunąć.
Jak długo działa link?
7 dni. Możesz go przedłużyć o kolejne 7 dni albo wyłączyć w dowolnej chwili.
Co jeśli prześle to samo zdjęcie dwa razy?
Decydujesz przy tworzeniu linku: nie przesyłać go, zastąpić albo zachować oba.
A jeśli ktoś będzie ze mną często pracował?
Osobę, która pomaga Ci przy wielu albumach, zaproś do swojego zespołu w planach PRO i Enterprise.
  • Wszystkie plany
  • Web